Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blogy a jak to vidím já

19. 10. 2010

1.jpg

Zjišťuju takovou věc. A to, že na blogu je to spíše tak, že blogují jedenáctileté holčičky. Popravdě, pak se není čemu divit, že jsou na blozích samé zkopírované věci a celebrity a růžová. Já neříkám, že je to tak na všech, ale na větší části ano. Proto vždy jásám, když narazím na nějáký alespoň trochu normální blog, který dělá rozumný člověk. Já neříkám, že jsem taková nebyla. Byla, taky jsem kopírovala, ale co se musím pochválit, na mém blogu bylo vždy minimum růžové. A i když jsem začínala, snažila jsem se psát svoje věci.
Ale dneska, najedete si na hlavní stránku blog.cz a co tam je? Skoro samé obrázky celebrit. Samé photoshooty a životopisy, že já z toho už málem dostávám infarkt. Protože vemte si: Na titulce blog.cz je deset nejnovějších článků a jen jeden z toho občas dva, stojí za zhlédnutí. Mno jo no, už to tak bude.
Já jsem s blogem začínala ve čtrnácti. Měla jsem tam nějáké zkopírované články a hlavně zkopírované obrázky. To připouštím. Ale, blog mi vydržel rok a zrušila jesm ho. Pak jsem nějákou dobu experimentovala s různýma serverama, až jsem se zase dostala na blog.cz. A taky jsem tu již zůstala. Měla jsem spousty blogů, ale na konci roku 2008, někdy začátek školy, jsem založila tento blog a sem píšu pouze vlastní články. Žádný není zkopírovaný. Uznávám, na doplnění článku používám obrázky, které nejsou moje a klidně bych uvedla i zdroj, problém je ale v tom, že ty obrázky jsou z mého počítače, kam je náhdně ukládám, takže ten zdroj již neívm..
Myslím si, že blog by měl něco vypovídat o majiteli, majitelce. A podle mě také vypovídá a to i v případech, kdy tam jsou téměř samé zkopírované věci. Myslím si, že podle toho, jakým stylem píšete, co na blog dáváte, podle toho se dá poznat charakter vlastníka. Blog, kde je samá všehochuť vypovídá o tom, že majitel vlastně neví, co tam dávat. Blog o musice vypovídá, že majitel má rád hudbu. Blog, kde josu samé photoshooty vypovídá většinou o tom, že majitel je blázen do celebrit a že se k nim přirovnává, také to ale může znamenat, že majitel je prostě neschopný vyplodit něco ze své vlastní hlavy, ale jelikož blog mermomocí chce, prostě kopíruje věci, co si každý normální člověk může najít na oficiálních stránkách.
Blog, kde je to samá růžová a samá pixelka vypovídá o tom, že majitel, majitelka, spíše v tomto případě, je ještě příliš mladá na to, aby byla schopná blog pořádně vést. ale ani toto nemusí být pravidlem. Mám trináctiletou kámošku, která má super blog. Má tam spousty svých článků a skoro nic zkopírovanýho.
Dále, pak jsou blogy, které mají hodně vlastní tvorby, autor se nerozpakuje do světa vykřčet svoje názory a připomínky, vystavit svá díla. Myslím, že já se do téhle kategorie řadím. Je mi 16 a s blogováním jsem začala v 14. Změnilo se toho od té doby hodně, ale jedno se změnilo určitě k lepšímu. Začla jsem psát povídky a to jsem začla až tehdy, co jsem měla blog. Mno, tak takhle to je. :)
Napište mi, jaký na tohle máte názor vy a jak to vidíte vy a kam byste se zařadili?
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář