Jdi na obsah Jdi na menu
 


Assassin's Creed 2

7.png

    Ahoj, dnes vám přináším hru Assassin's Creed 2. Je pokračováním AC1, ale odehrává se o několik století do budoucnosti. A tím teď nemyslím přítomnost a její budoucnost, ale to, že AC1 se odehrávalo ve dvanáctém století a AC2 se odehrává ve století patnáctém. Jeho druhé polovině, abych byla přesná. 
   Hlavní postavou přítomnosti je stále Desmond Miles, který již ale není vězněm Abstergo, ale pracuje s malou skupinou Zabijáků a prožívá život svého předka Ezia Auditore da Firenze. 
   Ezio je prostřední syn rodiny Auditore a shodou nepěkných okolností je nucen pokračovat v otcových stopách jako zabiják bez toho, aby měl nějáký speciální tréning. Když jsou jeho bratři a otec uvězněni a následně pověšeni, je na něm, aby vypátral, kdo za tím stojí a pokud možno jej zabil. 
   Tedy začíná honba za tajemným španělem - Rodrigo Borgia je jeho jméno a také honba za tajemným a všudypřítomným Kouskem ráje, které je společným pojítkem všech her z této série. Hlavní artefakt první civilizace. Je jich víc, ale většinou se v jedné hře vyskytuje jenom jeden. 

   Ezio se stává silnějším a postupně se dostává stále blíž ke svému cíli. Nemohu vám přesně říct, jak to dopadne, ale z toho, co vím, tak Ezio a Rodrigo se utkají někde v římě, mám pocit, že možná i ve Vatikáně. Ezio ze souboje vyjde jako vítěz, ovšem Rodrigo zůstane naživu.

   Další důležitá dějová linka tohoto dílu Assassin's Creed je s Desmondem. Čas od času je Desmond mimo Animus 2.0 a zkouší schopnosti, které nabyl díky něčemu zvanému The Bleeding Effect. 
   Na konci hry musí Desmond a jeho tři společníci uprchnout z úkrytu, kde se skrývali před Abstergem a to je vlastně poslední úsek této hry. Dále na hru plynule navazuje AC Brotherhood, ale to si nechám na další článek. :)

   Musím říct, že se mi hra moc líbila a i když jsem se zatím nedostala úplně na konec, protože je tam jakési plížení, přes které se mi prostě nepodařilo dostat, je pravdou, že příběh a i grafická stránka hry je úžasná. Rozhodně si nemohu stěžovat a jsem moc ráda, že jsem si tu hru kdysi dávno náhodou koupila. 
   AC2 je totiž jediná z těchto her, od které mám originál. Náhodou jsem ji koupila, hrála ji, ale pak jsem to nějákou dobu dlouho nehrála a nedávno jsem ji znovu nainstalovala a začala hrát, teprve tehdy jsem se začala zajímat o další díly hry a také o její knižní zpracování. 
   Takžéž jsem se začala zajímat o filmové zpracování. 

   Je film Lineage, který vypráví příběh Giovanniho Auditore, Eziova otce a pak je ještě jeden film, který vypráví o Eziově konci života, který jsem ale neviděla. A abych byla upřímná ani po tom netoužím.
   Co mne ovšem velmi zaujalo, je fakt, že má být první hra ze série zpracovaná jako film. Z toho, co jsem pochopila, tak to má být film hraný a já se nemůžu dočkat, až bude tento projekt dotažen do konce. A doufám, že to bude brzy. Protože první z her má nejlepší hlavní postavu - Altaira. 

   Tím nechci říct, že Ezio je špatný, protože on není a rozhodně má mnohem víc zbraní, než Altair, ale Altair, jako takový má zajímavější charakter a celkově je mnohem zajímavější. A navíc, jej to legenda.

   Tak co? Znáte hru? Pokud ano, dohráli jste ji až do konce? Pokud ne, zaujala vás hra natolik, abyste si ji někde stáhli a vyzkoušeli? Prosím, napište mi svůj názor do komentářů. :) Děkuji.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář