Jdi na obsah Jdi na menu
 


Assassin's Creed 2.1 - Brotherhood

9.jpg

  Brotherhood, nebo česky Bratrstvo (nebo to bylo bratrství?) je pokračování série her Assassin's Creed. Brotherhood plynule navazuje na AC II a to nejen stejnou hlavní postavou ale i tím, že tam není téměř žádný časový skok. 
   Ezio se vrací domu do vily svého strýčka Maria a myslí si, že tím všechno skončí. To se ale šerednně plete. Dojde k hádce mezi ním a  Machiavelim a Machiaveli se vydává do Říma, aby dokončil, co Ezio začal - což je smrt Rodriga Borgia. 
   Když je potom Vila napadena a Mario zavražděn, Ezio se taktéž vydává do Říma, aby se tam připojil k hlavní části bratrstva zabijáků a dotáhl vše do konce. Znovu se setkává se zlodějem La Volpe, který je součástí bratrstva, s vojákem, kteréhož jméno je myslím Bartolomeo, nebo něco takýho a znovu navazuje styky s kurtizánama. A spolu s Machiavelim plánují pád rodu Borgia. 
   Bohužel, nešťastná náhoda donutí Ezia a Volpeho myslet si, že Machiaveli je zrádce a Volpe se ho vydá najít a zabít. Naštěstí, Ezio zjistí, kdo je ten opravdový zrádce a je schopný Volpeho zastavit, než dojde k nejhoršímu. 

   Hra končí tím, že Ezio pronásleduje Ceasareho (pokud to mám napsaný špatně, tak se omlouvám) Borgiu do jakési pevnosti a tam spolu svedou závěrečný boj. Pokud z něj vyjdete jako vítěz, hra vlastně prakticky končí. Tedy minimálně její historická část. Aspoň doufám, že si to pamatuju dobře. 
   Nicméně, pak pokračujeme v přítomnosti s Desmondem Milesem a ten se konečně dozvěděl, kde byl ukrytý Kousek Ráje. V Koloseu. Vypraví se tam tedy s Rebeccou, Lucy a Shaunem, se kterými se do té doby ukrývali v rozvalinách Mariovy vily. 
   Tam Desmond musí proskákat přes konstrukce, lešení a kdo ví, co ještě, než se dostane až do středu, kde na něj čeká Jablko (Kousek Ráje), které ale buď neumí ovládat, nebo je Lucy z nějákého důvodu zrádce. To nebylo moc jasné, ale Desmond Lucy zabiej a pak se stane vězněm vlastních vzpomínek. Ale o tom nám více poví AC Revelations, které si pro vás připravím jindy. 

   V Brotherhood se opět také setkáváme s Leonardem da Vinci, který byl nucen pracovat pro rod Borgia a tak trochu se skrývá. Ovšem to mu nezabrání, aby pro Ezia nevyrobil několik nových, ale i starých zbraní, protože všechno bylo zanecháno ve zbořené vile. Včetně té super Altairovy zbroje! Což mi dost vadí, že o tu zbroj člověk přijde. Ta byla totiž super! A navíc dalo člověku hodně práce ji získat! 

   Co je v Brotherhood novinkou, je fakt, že z vás udělají Velmistra bratrstva zabijáků a máte tak vlastně na povel rektury a posíláte je na různé mise, nebo je můžete použít, aby vám pomohli v boji se strážemi, nebo když potřebujete někoho potichu zabít. Je to docela fajn věcička, vzhledem k tomu, že z těch misí, na které rekruty pošlete, vám padají docela dobrý věcičky a hlavně peníze.

   Dále můžete renovovat Řím, což obnáší ničení Borgia strážních kontrolních věží a opravování obchodů, nebo monumentů. Taky můžete renovovat tajné chodby, které vám ušetří čas při cestování. Co souvisí s renovací obchodů jsou obchodní úkoly, kdy dostanete za úkol obstarat určitý počet nějákých surovin a za to vám je pak odemčena třeba nějáká speciální zbroj. Není to nic snadného, ale ty úkoly jsou splnitelné.

   Co vám dá zabrat mnohem víc, je Romulův kult a jeho chrámy. Minimálně jeden z nich je téměř nepřístupný. A i když si myslím, že vím, jak se do něj v principu dostat, ještě se mi to nepovedlo a to mi strašně vadí, protože jsem objevila náhodou hlavní chrám, kde je jakási super zbroj a já jsem ji chtěla, jenže pro to bych musela najít všech šest klíčů, což znamená vyčistit všech šest chrámů, což se mi zatím jak na sviňu nepovedlo!

   Ovšem, jinak je to hra, kterou bych vám rozhodně doporučila. Celá ta válka mezi templáři a zabijáky má své kouzlo a i když to je vlastnně domotaná historie a ve skutečnosti žádné bratrstvo zabijáků nebylo, ten příběh stojí za to.
   Obzvlášť, když do toho připojíte záhadu první civilizace a Úlomky ráje (Jablka), kterými je hra prošpikovaná  který vlastně tvoří její základ. Stejně jako předchozí dva díly mne hra uchvátila a téměř jsem nebyla schopná přestat hrát, protože jsem prostě chtěla vědět, co bude dál. 

   Hra má také multiplayer a možnost investování do již renovovaných obchodů a staveb, ale to není v mé verzi, neboť nemám originál. Takže pokud chcete hrát multi, kupte si originál. Jinak ale rozhodně doporučuju. 
   Recenzi na další díl se vám pokusím napsat co nejdřív, ale nic radši nebudu slibovat, protože mám teď několik následujících dnů nabitý program a jsem docela zažraná do rozbíjení velikonočních vajíček ve hře Wings of Destiny, protože když to budu dělat po dobu čtrnácti dnů v kuse, tak z toho je nějákej super bonus, kterej si nehodlám nechat ujít.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář