Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kai Meyer - Piráti z Karibiku: Běžci po vlnách

9. 1. 2011

pirati-z-karibiku---bezci-po-vlnach.jpg

Jolly je pulec a umí běžeto po hladině vody. Posádka, u které je, napadne španělskou galeonu, jenže se ukáže, že je to past a celá posádka je napadena jedovatými pavouky. Jediná Jolly se zachrání. Ovšem jeden pavouk se jí schová do tašky a nakonec ji kousne.
Je zachráněna farmářským chlapcem Munkem. Shodou okolností se ukáže, že chlapec také umí chodit po vodě. Jolly zůstává s chlapcem na farmě jeho rodičů, jenže pak se objeví záhadný obchodník s duchy a Jolly s Munkem se dozvídají o Víru.
Ostrom, kde přebývají je napaden Acherusem a Munkovi rodiče jsou zabití. Dívka a chalpec se pak s obchodníkem s duchy vydají do Nové Providence, kde Jolly doufá, že z krále pirátů Kenndrica vyrazí něco o útoku na lod jejího kaptána. Jenže její plán zkrachuje, protože tam je Soledad, dcera bývalého krále pirátů a chce Kenndrica zabýt.
Obě jsou pak nuceny utéct, protože se jim plán nezdaří. Nová providence je napadena španělskými loděmi a jen málokomu se podaří utéct.
Jolly s ostatními utečou na lodi kapitána Walkera, který se s niimi nakonec spřátelí. Jsou pronásledováni ale jinou lodí. A když pak na palubě najdou černého pasažéra v podobě Griffina, které je Jollyin kamarád, tak se nejdřív naštvou, ale pak ne.
A vůbec, co to kecám, zatím pronásledovaní nejsou. Nejdřív si to přihasí do Tortugy, kde doufají, že se od starého šiče vlajek dozvědí něco o pavoukovi, který Jolly kousnul, ale marně. Další nadějí je orákulum, ale i to sklame, protoože se z něj vyklube Hexhermetický červotoč.
Červotoče vezmou s sebou, ale nakonec jsou nuceni ho zavřít do klece, protože sežere skoro všechnu zásobu dřeva na opravy. A teprve ted jsou pronásledováni. Pronásledují je lovci odměn, které za nimi poslal král pirátů. Pokusí se pronásledovatele setřást na mělčinách, ale musí svést boj a Griffin je smeten přes palubu. Jolly skočí za ním, protože ho nechce stratit, jenže než se vrátí na palubu, tak lod odpluje a oni jsou ponecháni na milost a nemilost moři.
Mezitím ostatní plují do Aelenia, kde prý najdou nějáké odpovědi, jak porazit vír. A klíčem k tomu josu právě pulci. A obchodník s duchy nechce riskovat, že je ztratí oba. Jenže, je obchodník opravdu tím, kým se zdá? (Poznámka by AnnElfwind)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář